Offisiell åpning av den nye golfsimulatoren

12.12.2023
Overrekkelse av blomster
Overrekkelse av blomster

Åpning av Golfsimulator hos Florø Golfklubb

I løpet av de siste årene har Florø Golfklubb opplevd en betydelig medlemsvekst. Fra kun 75 medlemmer i 2020, har klubben nå vokst til imponerende 425 medlemmer. Denne økningen kan tilskrives en rekke faktorer. I 2021 gjennomgikk banen en omfattende oppgradering hvor den ble jevnet ut, drenert og forbedret på flere måter. Nå er den en internasjonalt godkjent 6-hullsbane, tilgjengelig online gjennom det danske systemet GolfBox, benyttet av forbundets medlemmer. Dette gjør det mulig for både medlemmer og besøkende spillere å bestille tid på Florø-anlegget, med automatisk registrering og justering av spillrundene i henhold til spillerens handicap. Parallelt med banens utvikling har klubben lykkes med å tiltrekke seg ungdom og unge voksne. Det har også hjulpet på at det har det vært en generell økning i interessen for golfsporten over hele Norge i denne perioden.

Nytt tilbud

Florø Golfklubb er stolt over å presentere enda en nyhet i GolfBox, denne gang en digital innovasjon. Takket være teknologiske fremskritt er golf nå en helårsaktivitet. Golfsimulatorer, som er avanserte og gir en opplevelse nesten identisk med ekte golf, har bidratt til økt interesse for sporten både internasjonalt, nasjonalt og på lokalt nivå.

Prosjektet med å utvikle simulatoren ble ledet av Arne Olsen. Investeringen, på rundt en halv million kroner, var både viktig og kostbar. Klubbmedlemmenes dugnadsinnsats, verdt flere hundre tusen kroner, var helt avgjørende for å realisere dette nye tilbudet.

Simulatoren er en integrert del av klubbhuset i låven på Planteskulen. Den lar spillere oppleve kjente golfbaner fra hele verden, presentert digitalt på et stort lerret hvor spillerne slår mot, og tilbyr analyse av slag mens man spiller på kjente PGA-baner.

Ordføreren svinger kølla

Ordfører Bengt Solheim-Olsen, med ingen nevneverdig erfaring fra golf, opplevde sine første forsøk på den nye digitale satsingen som utfordrende. Selv om han i begynnelsen slet med nærspillet og slo putter hardere enn nødvendig, innså han at øving ville føre til forbedringer. Etter hvert som han ble mer fortrolig med spillet, klarte han å få ballen til å rulle pent opp på greenen på den berømte St. Andrews-banen.

Bengt fremhevet klubbens innsats som et svar på den økende interessen, og påpekte at disse tiltakene bidrar positivt til trivsel, folkehelse og bostedsattraktivitet i lokalsamfunnet. Han oppfordret til applaus for klubbens innsats med utvikling av av banen, det gode miljøet og ikke minst den den nye golfsimulatoren.

Vi takker ordføreren for besøket og for en vellykket åpning av den nye golfsimulatoren!